Ønsker du at få foretaget katalysator rens, eller ønsker du blot at vide mere om, hvordan det foregår? Hos MT Filter ApS i Karlslunde har vi den nødvendige viden og de rette værktøjer til både at kunne tilbyde en professionel katalysator rens og partikelfilter rens, samt rådgivning og vejledning om samme.

Vi arbejder i hele Danmark og servicere både private og erhvervskunder.

Hvad er en katalysator?

Et partikelfilter fungerer ikke hvis det står alene, derfor kombineres det altid med en katalysator, som skal "katalysere" evnen til en afbrænding af den sod, som motoren udsender. Soden antænder ved ca. 600 gr., og det kommer motorernes udstødning ikke op på, uden hjælp fra en katalysator.

En katalysator kan, i et partikelfiltersystem, monteres foran filtret, coates på selve filterkernen, eller tilsættes i flydende form i brændstoffet. I langt de fleste tilfælde monteres katalysatoren, som en separat enhed foran filterkernen.

I partikelfiltersystemet er det katalysatoren, som er den "aktive" del og filterkernen som er den "passive" del af filtersystemet. I filterkernen opsamles soden og asken. I katalysatoren sker der en oxidering af bl.a. kvælstof, så soden kan afbrændes. Hvis katalysatoren er tilstoppet med sod eller forurenet med olie, vil den krævede oxidering ikke ske, og filtret tilstoppes alt for hurtigt, evt. med skade på filterkernen til følge.

En tilsodning af katalysator ses ofte når motoren har sodet uforholdsmæssigt meget, f.eks. ved defekte dyser eller turbo. I sådanne tilfælde er det vigtigt at få udført både filter og katalysator rens ved service.​

I tilfælde af olieforurening, f.eks ved turbo defekt, nedsættes katalysatorens oxideringseffekt væsentligt. Dette skyldes indholdet af fosfor i motorolien, som sammen med svovlindhold fra dieselbrændstof, er forureningskomponenter og nedsættende for katalysatorens virkningsgrad.

Dette kan afrenses 80-90% igennem et kemisk forløb af flere faser, som MT Filter ApS ligeledes kan udføre.

Få et uforpligtende tilbud på katalysator rens

Hvis du ønsker at undgå tilsodning, olieforurening og nedsat oxideringseffekt af din katalysator, bør du få foretaget en professionel rensning. Hos MT Filter ApS har vi yderst konkurrencedygtige priser på katalysator rens, og med vores omfattende viden inden for faget, er vi de oplagte at henvende sig til.

Kontakt os allerede i dag for at høre mere om dine muligheder. Ring til os på telefon 23 24 99 93 eller 21 23 99 93, du kan også sende en mail til info@mtfilter.dk. Så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig med en skarp pris.​