Modsat af, hvad mange tror, kan en SCR katalysator også blive stoppet af sodpartikler.

Den gode nyhed er dog, at den også kan renses og at vi tilbyder denne service. Vi har stor erfaring med rensning af SCR katalysatorer. Vi holder til i Karlslunde nær Roskilde men hjælper gerne kunder i hele Danmark.

Nedsætning af emission

En dieselmotor kan designes, så man nedsætter dens emissioner af NOx og sodpartikler. Dog må man gå på kompromis, da den indstilling af motoren, der giver lavest NOx, giver høj sod og visa versa. Dette skyldes, at en sænkning af den maksimale forbrændingstemperatur, som sænker dannelsen af NOx, øger emissionerne af sodpartikler, fordi den lavere temperatur bevirker, at forbrændingen af brændstoffet bliver mindre fuldstændig.

SCR (selective catalytic reduction) katalysatorer fungerer ved at oxydere sodpartiklerne, således at de "forbrændes"

Dette har dog den bagdel, at der herved udvikles store mængder NOx.

NOx kan imidlertid fjernes fra dieseludstødningsgassen, hvis der tilsætte et reduktionsmiddel, som med indvirkning af en passende katalysator kan bringes til at reagere med NOx, som derved selektivt kan reduceres til uskadelig N2. Det eneste reduktionsmiddel, som har vist sig praktisk anvendelig er ammoniak.

Da selve denne proces er særdeles vanskelig at styre, samtidig med, at den kræver en vis temperatur i et minimum af tid, sker det ikke sjældent, at systemet ikke kan holde sig selv rent for sod.

Få renset din SCR katalysator jævnligt

Selvom lastbilen, til en vis grænse, kan fungere med øget sod eller askemængde i katalysatoren, vil det medføre et øget brændstofforbrug, og i værste fald, hvis sodpartiklerne pludselig antændes, en nedsmeltning af katalysatorkernen.

Det er derfor en god idé at få renset, også sin SCR katalysator med jævne mellemrum.

Behovet for rensning afgøres af bilens kørselsmønster.

Kontakt os og få renset din SCR katalysator

Ønsker du at få din SCR katalysator renset, kan du give os et kald i dag på 23 24 99 93 og høre nærmere om mulighederne. Du kan også sende os en e-mail via vores kontaktformular eller til info@mtfilter.dk. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.